Proiect de casă urbană

Category: Proiecte case

Casă urbană

Proiect de casă urbană poziționată pe un teren de colț. Proiect de locuință unifamilială cu o arhitectură specifică modernismului interbelic.

Caracteristici :

Regim de înălţime: P+2;

Structură: Cadre beton armat;

Suprafaţă Utilă: 240 mp;

Suprafaţă terase,logii,balcoane: 105 mp;

Suprafaţă construită: 455 mp;

Amprentă la sol: 151 mp;

Gabarit: 10.2 x 14.2 m;

Număr dormitoare : 4;

Număr băi : 3;

Număr locuri în garaj : 1

Detalii proiect :

Terenul se află în Bucureşti, zona Piata Alba-Iulia, pe strada D. B. conform P.U.G. Bucureşti, face parte din zona L1, subzona L1a, zonă cu locuinţe situată în afara zonelor protejate. Terenul are o suprafată de 295mp, cu indicii urbanistici POTmax=45% şi CUTmax=1.3 .

Proiectul rezolvă necesităţile unei familii numeroase, fiind organizată pe trei nivele: parter şi două etaje.

La parter avem livingul- spaţiu pe două nivele, care comunică vizual atât la nivelul parterului cu locul de luat masa şi bucătăria, cât şi cu biroul/biblioteca de la etajul 1. Garajul este integrat în construcţie, tot la parter mai avem un grup sanitar şi spatiul tehnic.

La etajul 1 avem două dormitoare, o baie şi un spaţiu liber ce poate fi folosit ca birou, bibliotecă sau alte funcţiuni la alegerea proprietarului.

La etajul 2 avem alte două dormitoare servite fiecare de câte o terasă, o baie şi un spaţiu liber care comunică cu o terasă vastă, desfăşurată deasupra livingului ce poate fi curte de joacă pentru copii.

Terasa din spatele casei spre care se deschide locul de luat masa şi bucătăria, împreună cu terasa de la etajul 2 rezolvă necesarul de curte. Având două curţi separate şi diferite, am obţinut un plus de intimitate atât în cadrul familiei cât şi faţă de vecinătăţi.

Avem imaginea unei locuinţe urbane ce pastrează caracteristicile locuinţelor învecinate cu un limbaj specific modernismului interbelic. Fiind poziţionată pe un teren de colt, casa este expusă pe două laturi cerând o anumită organizare a spaţiilor şi un plus de reprezentativitate a imaginii volumetrice.