Proiect de casă cu etaj

Category: Proiecte case

Proiect de casă cu etaj

Un proiect de casă cu etaj ce înbină elementele arhitecturii tradiționale cu cele moderne prin tipul de deschideri și organizarii spațiale.

Caracteristici :

Regim de înălţime: S+P+1;

Structură: Zidărie portantă;

Suprafaţă utilă: 167.5 mp;

Suprafaţă terase,logii,balcoane: 22.5 mp;

Suprafaţă construită: 232 mp;

Amprentă la sol: 127 mp;

Gabarit: 13.35 x 11.5 m;

Număr dormitoare : 3;

Număr băi : 3;

Număr locuri în garaj : 0

Detalii proiect :

Situl se află în mediul rural şi beneficiază de o deschidere de 14,5m la stradă, lărgindu-se spre latura din spate la 20m, asigurând astfel un teren optim pentru o locuinţă unifamilială.

Casa este organizată pe trei nivele: subsol, parter şi etaj, fiind proiectată pentru cerinţele unei familii medii. La parter se află zona de zi – livingul, bucătăria şi locul de luat masa- în partea din faţă orientată spre sud iar în partea din spate un dormitor, baia şi spaţiul tehnic în legătură cu subsolul. La etaj avem două dormitoare cu o baie şi un dressing.

S-a urmărit o comunicare liberă a spaţiilor, atât în interior în zona de zi, cât şi la nivel interior-exterior prin continuarea livingului cu o terasă generoasă acoperită care se continua mai apoi cu o pergolă integrată în volumetria şi structura casei; cele două dormitoare de la etaj au fiecare câte o terasă.

Limbajul arhitectural al volumetriei nu se îndepărtează de liniile unei case tradiţionale prin conformarea acoperişului în două ape şi folosirea lemnului lăsat aparent la structura acestuia, dar îmbină şi elemente moderne prin tipul de deschideri şi organizare spaţială.