Casă modernă

Category: Proiecte case

Casă modernă

Un proiect de casă modernă desfășurată predominant pe parter

Caracteristici :

Regim de înălţime: P+1 Retras;

Structură: Lemn şi diafragme beton armat;

Suprafaţă utilă: 226 mp;

Suprafaţă terase,logii,balcoane: 97 mp;

Suprafaţă construită: 336 mp;

Amprentă la sol: 245 mp;

Gabarit: 8.5 x 28.2 m;

Număr dormitoare : 3;

Număr băi : 2;

Număr locuri în garaj : 1

Detalii proiect :

Terenul se află in intravilanul oraşului Mangalia având frontul la stradă de 42m şi o adâncime de 51 m, supafaţa acestuia fiind de 2142mp cu indicii urbanistici POTmax=45% si CUTmax=1.35.

Datorită suprafeţei generoase a sitului, soluţia proiectului a fost modelată după principiul dezvoltării locuinţei pe nivelul parterului, urmărindu-se totodată şi o ocupare cât mai raţională a parcelei.

Funcţiunile casei sunt organiate predominant la nivelul parterului, de-a lungul unui traseu de circulaţie bine definit, nivelul etajului fiind destinat exclusiv cuplului.

Parterul este fracţionat în 4 diviziuni : zona garajului auto cu spaţiu tehnic, zona accesurilor( în locuinţă,garaj şi curtea din spate), zona de zi(vestibul,bucătărie,dinning,living) având ca element central şemineul, şi zona de noapte(2 dormitoare deservite de o baie şi un dressing).

La etaj avem un spaţiu liber destinat unui birou şi dormitorul matrimonial cu dressing şi baie care comunică direct cu terasa acoperită, echipată cu un şemineu.Terasa este concepută şi ca un spaţiu destinat socializării între membrii familiei şi musafiri.

Proiectul propus doreşte să se depărteze de spiritul arhitecturii tradiţionale şi să ofere o nouă interpretare a noţiunii de casă. Astfel avem o locuinţă concepută într-un limbaj contemporan, cu o dezvoltare liniară; o succesiune de volume simple cu o geometrie clară dispuse de-a lungul unei axei principale.